18:06 / 29.03.2020.

Autor: I.L./Hina

Mikaela Shiffrin zasvirala i zapjevala u znak podrške liječnicima

Mikaela Shiffrin (Slavko Midzor/PIXSELL)

Mikaela Shiffrin (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Mlada Amerikanka je snimila video u znak podrške liječnicima i medicinskom osoblju.
Jedna od najboljih skijašica svih vremena Amerikanka Mikaela Shiffrin (25) također, dijeli sudbinu svih sportaša koji ne mogu normalno trenirati zbog pandemije koronavirusa i prisiljeni su dane provode sami u izolaciji.

Mlada Amerikanka je snimila video u znak podrške liječnicima i medicinskom osoblju zapjevavši i zasviravši na gitari.

- Svakodnevno smo svjedoci nevjerojatnih djela dobrote i nesebičnosti. Liječnici i medicinske sestre pomažu bolesnima i nastavljaju pomagati milijunima koji su bolesni ili ozlijeđeni i koji uopće ne pate od ovog virusa, napisala je dvostruka olimpijska pobjednica.

- To su i tisuće umirovljenih zdravstvenih djelatnika koji dobrovoljno pomažu bolnicama s nedostatkom prostora i osoblja. Govorim i o onima koji pokušavaju razviti nove vrste lijekova i cjepiva za ovu i svaku drugu bolest. Govorim o vatrogascima, policajcima i svim ostalim radnicima u službi javnosti, pripadnicima oružanih snaga..., nastavila je vlasnica tri velika Kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.Shiffrin je početkom veljače doživjela obiteljsku tragediju kada joj u nesreći prilikom radova u kući poginuo otac Jeff (66), bivši skijaš i poznati anesteziolog.

Amerikanka se zbog smrti oca odmah vratila u SAD prekinuvši nastupe u Svjetskom kupu. Zbog tuge je propustila ključni dio sezone, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa završila je na drugom mjestu iza Talijanke Federice Brignone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!