Miholjević o CRO Raceu: Vjerujem da ćemo svi biti ponosni

27.09.2022.

10:42

Autor: HRT/Studio 4

Vladimir Miholjević

Vladimir Miholjević

Foto: HTV / HRT

Direktor utrke CRO Race Vladimir Miholjević u razgovoru za HRT u emisiji Studio 4 najavio je biciklistički spektakl koji kreće danas u Osijeku.

- Šest etapa, 138 biciklista na startu, 1065 kilometara ukupno utrke i 9500 metara penjanja. Šest World Tour ekipa, od toga tri od prva četiri na ljestvici. Izvrsna sportska kvaliteta, dva pobjednika Tour de France na našoj utrci, Geraint Thomas iz 2018. te aktualni pobjednik Jonas Vingegaard, možda najveća biciklistička zvijezda na našoj utrci, to je stvarno prekrasno, rekao je Miholjević.

Uz pobjednike Toura, ima mnogih i drugih poznatih imena.

- Fokusirali smo se samo na Vingegaarda, a imamo i Mateja Mohoriča, pobjednika Milan - San Remo, imamo Damiana Carusa, drugog s Gira d'Italia 2021. godine. Imamo Michala Kwiatkowskog, svjetskog prvaka i ostalih pregršt biciklističkih zvijezda.

Na startnoj listi naći će se i šest hrvatskih vozača, od kojih će jedan, Fran Miholjević, nastupati za "WorldTour" momčad Bahrain Victorious. Uz njega će voziti još Viktor Potočki i Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic) te Antonio Barać, Lorenzo Marenzi i Filip Kvasina (Meridiana Kamen).

- Imamo šest domaćih predstavnika u tri ekipe. Nakon 2017. godine konačno jedan naš predstavnik u World Tour momčadi, Bahrein-Victorius Fran Miholjević. Ne možemo očekivati njihove pobjede, ali korak po korak i narednim sezonama možemo i to očekivati, kazao je Miholjević pa se osvrnuo i na druge aspekte utrke:

- Ovi kadrovi diljem zemlje odlaze u više od 130 država uživo i u 190 država u ostalim formatima. Vjerujem da ćemo svi biti ponosni.

Hrvatska radiotelevizija prenosit će završnice etapa uz popratne studijske emisije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!