Mihaljević sedmi na mitingu u Firenci

02.06.2023.

22:20

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Filip Mihaljević u Firenci

Filip Mihaljević u Firenci

Foto: Remo Casilli / REUTERS

Europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je sedmo mjesto na atletskom mitingu Dijamantne lige u talijanskoj Firenci hicem od 20,92 metara, što mu je najbolji rezultat u ovoj sezoni.

Mihaljević je imao četiri ispravna pokušaja i svaki put mu je kugla poletjela dalje od najboljeg rezultata u 2023. koji je imao prije natjecanja u Firenci (20,13 m). Najuspješniji pokušaj imao je u drugoj seriji, kad mu je samo osam centimetara nedostajalo do granice od 21 metra, koju su prebacila šestorica bacača koji su se našli ispred hrvatskog rekordera.

Pobijedio je domaći predstavnik Leonardo Fabbri sa 21,73 m, što je i njemu najbolji rezultat u ovoj godini. Četiri centimetra kraći (21,69 m) bio je hitac Novozelanđanina Toma Walsha, a treći je bio Čeh Tomaš Staneka s hicem od 21,64 m.

Amerikanac Joe Kovacs osvojio je četvrto mjesto (21,55 m), peti je bio njegov sunarodnjak Adrian Piperi (21,43 m), a šesto mjesto je zauzeo još jedan Talijan Zane Weir (21,13 m).

Posljednjespomenuti dvojac je Mihaljevića u četvrtoj seriji gurnuo s pete na sedmu poziciju, što je Filipu donijelo prva dva boda u novoj sezoni Dijamantne lige.

Bacači kugle će priliku za skupljanje novih bodova imati 30. lipnja u Lausanni.

Iako je bila na preliminarnoj listi prijavljenih bacačica diska, u Firenci nije nastupila Sandra Perković. U izjednačenoj borbi pobijedila je Amerikanka Valarie Allman s daljinom od 65,96 m, ispred Kineskinje Feng Bin (65,91 m) i Njemice Shanice Craft (64,47 m). 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!