16:41 / 26.06.2018.

Autor: HRT

MI: Dizač utega Amar Musić donio prvo zlato Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Hrvatski dizač utega Amar Musić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni.
Hrvatski dizač utega Amar Musić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni. U kategoriji 85 kg Musić je izbačajem uspio podići stotinu kilograma više od vlastite težine.

Pobjedničkih 185 kilograma ostvario je u posljednjoj, trećoj seriji, nadmašivši za jedan kilogram drugoplasiranog Tunižanina Ramzija Bahloulija. Bronca je pripala Grku Dimitriosu Aslanidisu s podignuta 183 kilograma.  

Kakva je konkurencija bila, najbolji trojac bi završio i na postolju Europskog prvenstva, izjavio je trener našeg najboljeg dizača Boško Čavka.

U dizačkoj disciplini trzajem Musić je zauzeo četvrto mjesto sa podignutih 146 kilograma, pet manje od brončanog Bahloulija, dok je zlatnu medalju osvojio Talijan Cristiano Giuseppe Ficco s podignuta 153 kilograma.

To je četvrta medalja hrvatskih sportašica i sportaša na MI u Tarragoni, a prva zlatna. Srebro je osvojio karatist Enes Garibović, a bronce hrvači Božo Starčević i Ivan Lizatović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!