17:09 / 29.06.2020.

Autor: I.L./Hina

Mercedes u novoj sezoni Formule 1 s crnim bolidima

Screenshot: Reuters

Screenshot: Reuters

Foto: - / REUTERS

Sezona Formule 1 počinje sljedeći vikend u Austriji.
Mercedes je u ponedjeljak objavio da će vozači na prvoj utrci nove sezone Formule 1 u austrijskom Spielbergu voziti crne bolide u znak borbe protiv rasizma.

- Pokret Black Lives Matter nam je pokazao koliko trebamo djelovati i biti aktivni u borbi protiv rasizma i svih oblika diskriminacije, navodi se u priopćenju Mercedesa.

Tako će Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas cijelu sezonu nositi i crnu opremu i voziti se u crnim bolidima u znak borbe protiv rasizma i diskriminacije.

Šesterostruki svjetski prvak Hamilton dosta je govorio o rasizmu nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu, a zbog nedavnih masovnih prosvjeda u SAD-u koji su uslijedili nakon Floydove smrti, Formula 1 će se ove godine održati pod sloganom #WeRaceAsOne.

- Vrlo je važno da iskoristimo ovaj trenutak, da ga iskoristimo za poduku svih - pojedinaca, tvrtki - kako bismo napravili značajne promjene kada je u pitanju osiguravanje jednakosti i uključivanja, rekao je Hamilton.

Sezona Formule 1 počinje sljedeći vikend u Austriji.
Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!