12:37 / 03.09.2021.

Autor: K.L./HRT

Mavrović želi u ring s Babićem: Mogu pobijediti u tom meču

Željko Mavrović

Željko Mavrović

Foto: HTV / HRT

Na konferenciji za medije na kojoj je Filip Hrgović najavio sljedeću borbu, bio je i proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović. On je prvo objasnio zašto Alen Babić trenutačno nije borac s kojim bi se Hrgović trebao boriti.

- Filip je napravio svoj zadatak već davno i stekao poziciju koju ima. Nije on to napravio zadnjih par mjeseci, nego je to puno godina truda, njegovih amaterskih mečeva i olimpijska medalja. Kad netko donese medalju u Americi, on je tog trenutka osigurao i egzistenciju. On nema razloga boksati s nekim tko po pravilnicima, ali i kvaliteti ne pripada toj klasi, rekao je Mavrović.

Nakon toga, ističući kako je u treningu, prozvao je i Babića da se bori s njime.

- Ja sam prije par mjeseci, gledajući Mike Tysona, koji je otvorio jednu priču veteranskog boksa i pokazao s Ray Jonesom da to izgleda solidno, također sam u treningu i u biti, ja ovog trenutka kažem, ne s nekom arogancijom, ali ako Alen Babić želi boksati, ja sam tu i Alen može doći u ring. Željko (Karaica) je spreman organizirati takav meč, neka prođe preko mene ili ću ja proći preko njega prema Mikeu Tysonu ili prema nekomu iz Europe tko je boksao u moje vrijeme, moj put je prema tim veteranima. U ovom trenutku, ukoliko Alen Babić želi ozbiljan meč, na razini na kojoj je on u ovom trenutku, ja mu se nudim. Imam 52. godine, u super sam formi i vjerujem da mogu odboksati odličan meč s njim i pobijediti u tom meču, rekao je Mavrović te dodao:

- Volio bih se boriti s jednom takvim mladim, srčanim i hrabrim boksačem okušati u ovom trenutku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!