21:02 / 26.03.2018.

Autor: A.M./HRT

Mavrović: Stvaramo mlade i želimo posložiti sustav u boksu

Željko Mavrović 8Screenshot: HRT)

Željko Mavrović 8Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

S legendom hrvatskog boksa Željkom Mavrovićem Marko Šapit je pričao o Hrvatskim vitezovima u Svjetskoj ligi i budućnosti hrvatskog boksa.
S legendom hrvatskog boksa Željkom Mavrovićem Marko Šapit je pričao o Hrvatskim vitezovima u Svjetskoj ligi i budućnosti hrvatskog boksa. Nakon četiri uvodna poraza hrvatskim boksačima slijede 6. travnja u Zagrebu protiv Britanaca i 13. travnja u Puli protiv Talijana.

Dečki su uzbuđeni, to je jaka liga, Svjetska liga. Naši dečki kroz nju imaju priliku vidjeti i osjetiti sebe, vidjeti gdje su stvarno. Biti najbolji u Hrvatskoj ili dobar boksač u regiji je jedna priča, ali na svim dijelovima planeta se boks, svi boksaju, kaže Mavrović.
Mi smo zadnjih godina imala boksače koji su osvajali sve mečeve, Hrgović ne znam da li je išta izgubio, Hrvoje Sep je uglavnom pobjeđivao, tu su bila braća Mišković, ali oni su otišli prema profesionalnom boksu. Mi sad stvaramo jednu mladu ekipu, naše vrijeme dolazi u idućim sezonama. Želimo posložiti sustav boksanja, koji zasad ne postoji u Hrvatskoj, a vjerujemo da ćemo upravo s ovom ligom posložiti sustav, optimističan je Mavrović.
Cijeli razgovor pogledajte u videu! 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!