Matija Jurišić najmlađi osvajač Zlatne kacige

14.10.2022.

23:13

Autor: Boris Jelavić/Dnevnik/HRT

Matija Jurišić

Matija Jurišić

Foto: Dnevnik / HRT

Završena je domaća automobilistička sezona. Zlatna kaciga HAKS-a, najviše priznanje sportskog saveza za tri uzastopna naslova državnog prvaka, dobila je i najmlađeg vlasnika u povijesti Hrvatske - on je Riječanin Matija Jurišić.

Još jedna sezona iz snova za skromnog i vrijednog Matiju Jurišića, studenta 1. godine strojarstva, svojedobno i vlasnika Zlatne kacige u kartingu. Drugo mjesto u ukupnom poretku iza Dejana Dimitrijevića na PH u brdskim utrkama, treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske u grupi 3. Ukupno 8 pobjeda - 11 postolja - 4 nova rekorda staze. Kruna sezone stigla je nedavno u Buzetu, gdje je Matija s 19 godina i 5 mjeseci postao najmlađi osvajač Zlatne kacige u povijesti. 

Imao je od koga i učiti. Otac Mario dugogodišnji je vozač i višestruki državni prvak. Za mladog riječkog automobilista ova je sezona značila intenzivan ritam nastupa i na europskoj sceni. Jedini je hrvatski vozač koji je i drugu godinu uzastopnu nastupao na utrkama europskog prvenstva. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!