19:11 / 24.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Matić na putu do zlata u Budimpešti pobijedila i svjetsku prvakinju

Hrvatski judo savez (Barbara Matić protiv svjetske prvakinje Gahie - Foto: Gabi Juan)

Hrvatski judo savez (Barbara Matić protiv svjetske prvakinje Gahie - Foto: Gabi Juan)

Foto: - / -

U nedjelju u Budimpešti nastupaju Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).
Hrvatska judašica Barbara Matić ostvarila je u subotu jedan od najvećih rezultata u karijeri osvojivši zlatnu medalju u kategoriji do 70 kg na Grand Slamu u Budimpešti, čime je napravila veliki korak prema nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

Na prvom velikom turniru IJF Toura nakon prekida natjecanja Barbara Matić se na vrhunski način vratila na tatami i na putu prema zlatnoj medalji svladala svjetsku prvakinju Francuskinju Marie Eve Gahie i svjetsku doprvakinju Portugalku Barbaru Timo.
U svojoj četvrtini ždrijeba hrvatska reprezentativka je prvo "ipponom" pobijedila Švicarku Alinu Lengweiler, a potom je svladala i Belgijku Gabriellu Willems. Za plasman u polufinale Barbara Matić je wazarijem svladala aktualnu svjetsku prvakinju Francuskinju Gahie.
U polufinalu je čekala svjetska doprvakinja Portugalka Timo, koju je Matić pobijedila "zlatnim bodom", natjeravši je na treću kaznu, i tako izborila nastup u finalu, gdje ju čekala još jedna Francuskinja, Margaux Pinot, europska prvakinja i vlasnica bronce sa svjetskog prvenstva.
Wazari je Barbari Matić donio pobjedu, zlatnu medalju i 1000 bodova za svjetsku ranking ljestvicu, čime je 25-godišnja Splićanka napravila veliki korak prema Olimpijskim igrama u Tokiju.
U nedjelju u Budimpešti nastupaju Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!