Mateo Žugec srebrni na Svjetskom kupu u Varni

28.05.2022.

18:24

Autor: I.L./HRT/HGS

default error photo

Mateo Žugec, 20-godišnji gimnastičar varaždinske GK Vindije u svom prvom finalu Svjetskog kupa odmah je stao na postolje.

U bugarskoj Varni je Žugec osvojio srebro na konju s hvataljkama s ocjenom 13,850 u finalu u kojem je Hrvatska imala dvojicu finalista. Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol), također debitant u finalu, završio je kao sedmi (13,300).


Mateu, “učeniku” trenera Emila Šanjeka ovo je tek druga seniorska sezona, no već sada je pokazao zube “velikim dečkima”. Na svom tek drugom nastupu na Svjetskom kupu u karijeri, nakon onoga nedavnog u Kairu, već u prvom finalu došao je do medalje.


Bolji od Žugeca bio je samo Cipranin Marios Georgiou (14,500), dok je brončani Jordanac Ahmad Abu Al Soud (13,800).


 - Ušao sam u vježbu sigurno, znao sam da moram biti na postolju. Pisalo je da kraju da sam treći, mislio sam da sam treći, ali su suci pogriješili, ispravili ocjenu Jordancu i ja sam skočio na drugo mjesto. Presretan sam i prezadovoljan sa sobom i nadam se da će ovako ići i dalje. I na Svjetskom kupu u Kopru koji me čeka u lipnju i na Europskom prvenstvu u kolovozu u Münchenu. Za ova natjecanja sada idemo dalje trenirati, zadovoljno se javio Mateo Žugec iz Varne.


Hrvatska je danas imala i jedno žensko finale. U svom 36. finalu u karijeri Tijana Korent zauzela je 8. mjesto u finalu s ocjenom 12,200. Zlatna je Francuskinja Aline Friess (13,600).


- Na žalost nije bilo tako uspješno kao u kvalifikacijama. Drugi skok koji sam trebala odraditi, novi skok, dogodila mi se pogreška pa nisam ni napravila taj skok. Prvi skok, koji je također novi, njega sam odradila i s time sam zadovoljna. No, ne mogu reći da sam skroz zadovoljna s finalnim nastupom. Nadam se da ću do Osijeka popraviti to i da će biti bolje na sljedećim natjecanjima, komentirala je Tijana.


U nedjelju, drugog finalnog dana Ana Đerek bit će u borbi za medalje na čak dvije sprave, na gredi i parteru. Podsjetimo, Ana je u petak oduševila u kvalifikacijama zauzevši treće mjesto u obje discipline.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!