21:26 / 11.11.2019.

Autor: Hina

Matea Kolovrat osvojila zlato

Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Foto: - / -

Hrvatska taekwondašica Matea Kolovrat osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma na europskom prvenstvu u Turskoj.
Hrvatska taekwondašica Matea Kolovrat osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma na europskom prvenstvu u Turskoj.

Članica splitskog Marjana je u prvom kolu bila slobodna, u polufinalu je slavila nokautom protiv Ruskinje Mine Ramazanove pri vodstvu 15-0 da bi u finalu rezultatom 11-3 pobijedila Turkinju Eminu Turk.
Tako je Matea naslovu svjetske seniorske prvakinje iz 2016. i olimpijske doprvakinje iz 2017. dodala i naslov prvakinje Europe. 
U sklopu priprema za ovaj nastup Matea Kolovrat je cijelu godinu putovala sa trenerom Veljkom Laurom i seniorima taekwondo kluba Marjan nastupajući na jakim G1 turnirima, a prošlog mjeseca je osvojila i brončano odličje na jednom od G1 natjecanja.
Bila je to ujedno i 11 medalja splitskog taekwondo kluba Marjan na svjetskim i europskim prvenstvima u 2019. godini na šest natjecanja čime su zaokružili fenomenalnu godinu u kojoj se s niti jednog velikog natjecanja njegovi sportaši nisu vratili praznih ruku.
"