Matea Jelić i Bruna Vuletić europske prvakinje!

10.04.2021.

19:54

Autor: HRT

Matea Jelić

Matea Jelić

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Trećeg dana Europskog prvenstva u Sofiji hrvatske predstavnice Matea Jelić i Bruna Vuletić postale su europske prvakinje. Prije posljednjeg dana EP-a Hrvatska u ekipnom poretku s tri prvakinje Europe tako vodi na ljestvici osvajača medalja. 

Članica Marjana Matea Jelić je prvo u osmini finala kategorije do 67 kg prekidom 25:4 svladala Čehinju Stolbovu, u četvrtfinalu je još jednim prekidom s 26:6 bila bolja od Mađarice Furedi, u polufinalu je zlatnim bodom nakon 8:8 prošla u finale, u kojem je pobijedila Britanku Lauren Williams s 13:10. Jelić je ovim uspjehom ujedno osigurala plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Još jedna članica Marjana Bruna Vuletić je osvojila sa samo 22 godine svoju drugu seniorsku medalju nakon bronce na prošlom SP-u. Ona je u osmini finala kategorije do 62 kg nadvisila Litvanku Tvaronaviciute s 5:1, u četvrtfinalu Iranku Alizadeh, brončanu s OI-ja u Riju i svjetsku doprvakinju iz Mujua, s 10:0, u polufinalu Ruskinju Prokudinu s 14:2, a u napetom finalu Mariju Štetić iz Bosne i Hercegovine s 14:10. 


 Bruna Vuletić je propustila kompletne pripreme reprezentacije u Makarskoj zbog koronavirusa kojeg je preboljela prije samo deset dana. 

- Jako sam sretna zbog naslova europske prvakinje. Želim se zahvaliti treneru, cijelom timu i klubu. Sve je išlo po planu, koncentracija je bila na nivou, nismo imali većih poteškoća. Idemo dalje, neću se zadovoljiti ovom medalejom, želim ih osvojiti još puno, rekla je Vuletić. 


- Osjećam se jako zahvalno, dugo sam čekala ovaj trenutak. Mislim da napredujemo. Želim zahvaliti treneru što je vjerovao u mene i kad ja nisam vjerovala. Želim zahvaliti obtelji i svima iz kluba Marjan. Ne želim sebe stavljati u prvi plan. Borbe su bile teške, dobre protivnice, koje ću sresti na Olimpijskim igrama. Nadam se da ću dotad raditi na sebi, da budem još bolja. Finale je bilo jako teško, kao i polufinale, koje je završilo na zlatni bod. I one će sve biti na OI-ju, jako ih poštujem, ali eto, pobijedila sam i jako sam zahvalna, prokomentirala je europski naslov Matea Jelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!