Matea Jelić: Bio je poseban osjećaj boriti se na Dan državnosti

30.05.2023.

19:42

Autor: I.L./Hina/HRT

Matea Jelić

Matea Jelić

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

- Ovo je bio poseban dan i bila je velika stvar ulaziti u borbe s osjećajem da se borim na Dan državnosti. To je razlog zašto mi nije drago što sam izgubila u borbi za finale, rekla je Matea Jelić nakon osvajanja brončane medalje u kategoriji do 73 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja u taekwondou upotpunila je kolekciju odličja. Naime, dosad joj je jedino nedostajala medalja sa svjetske smotre.


- Zakasnila sam cijelu borbu i sad se pitam zašto nisam cijelu borbu napadala. Zašto nisam prije udarala, zašto sam to radila tek na kraju rundi. Moram to bolje raditi, moram se vratiti u dvoranu i to izoštriti.


Bio je to ujedno njezin premijerni nastup na velikim natjecanjima u novoj kategoriji do 73 kilograma. Dosad je medalje osvajala u kategoriji do 67 kilograma.


- Nije me mučila promjena kategorije, nije to bila jedina promjena. Nisam imala neke ljude oko sebe, ali jesam obitelj i klub koji vjeruju u mene jer sama ne bih mogla. Cilj je dalje podržati reprezentativne kolege koji nastupaju narednih dana, a ja se nadam da će im ova moja medalja biti poticaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!