Masovni pad u Zadru, Mohorič odustao nakon bizarne nesreće

02.10.2019.

20:57

Autor: B.J./I.L.K./HRT

default error photo
Prolazak kroz Zadar obilježio je masovni pad biciklista.
Pobjednik druge etape CRO Race biciklističke utrke po Hrvatskoj je Rumunj Eduard-Michael Grosu. Na brdovitoj dionici dugoj 183 kilometra od Slunja do zadarske stare jezgre, po teškim vremenskim uvjetima, slavio je ispred Alexandera Edmondsona i pobjednika prve etape Marka Kump.

Nije bilo očekivanog ekipnog sprinta, nego se odvojio od skupine posljednjih 500 metara.

Prolazak kroz Zadar obilježio je i masovni pad vozača u trenutku kada je prednost vodećeg četverca bila tek desetak sekundi. U velikoj gužvi sedam kilometara prije cilja pao je i Josip Rumac (Androni Giocattoli) te time izgubio izglede za dobar ukupni plasman.

No, to nije bio jedini pad u Zadru. Nakon ulaska u cilj djelatnik iz organizacije utrke potrčao je za pobjednikom etape Grosuom. Na njega je naletjela skupina biciklista među kojima je bio i Matej Mohorič, zasigurno jedan od kandidata za ukupnu pobjedu. Mohorič se previjao od bolova i odmah je prevezen u zadarsku bolnicu. Iz njegova ekipe Bahrain-Merida priopćili su da je slomio rebra te neće nastaviti utrku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!