17:59 / 15.02.2020.

Autor: L.M./HRT

Martinac nadomak odličju, Ivan Kvesić još bliže OI

Ivan Kvesić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ivan Kvesić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U 1. kolu izgubio je od kasnijeg finaliste Rafaela Agayeva iz Azerbajdžana s 3-0, a u repasažu slavio protiv Latvijca Ruslansa Sadikovsa 5-2.
Na natjecanju Svjetske karate lige u Dubaiju najbliže odličju od hrvatskih predstavnika bio je Ivan Martinac koji je izgubio pretposljednju borbu repasaža do bronce u kategoriji do 75 kg od Turčina Ermana Eltemura s 2-0. U 1. kolu izgubio je od kasnijeg finaliste Rafaela Agayeva iz Azerbajdžana s 3-0, a u repasažu slavio protiv Latvijca Ruslansa Sadikovsa 5-2.

Unatoč tome što je ovoga puta ispao u 2. kolu kategorije do 84 kg, Ivan Kvesić vrlo je blizu plasmanu na OI u Tokiju. U prvom nastupu prvi je ostvario bod, na taj način svladavši Berata Jakupija iz Sjeverne Makedonije (borba je završila 1-1). Natjecanje u Dubaiju završio je minimalnim porazom od Talijana Michelea Martine s 1-0.

U drugom nastupu porazom su se oprostili Jelena Pehar (-50 kg), Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg), a na startu Alessandra Hasani (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg), Stjepan Štimac (-67 kg) i Zvonimir Živković (-+84 kg).

Na trodnevnom turniru sudjeluje 594 seniora iz 85 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!