Martin u rodnom Vukovaru: Čast mi je predstavljati ovaj grad

17.08.2021.

17:47

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/IMS/I.Ž.K./HRT

Brončani olimpijac Damir Martin u posjeti Vukovaru

Brončani olimpijac Damir Martin u posjeti Vukovaru

Foto: - / Vukovarsko-srijemska županija

Dvostruki svjetski i europski prvak, nositelj tri olimpijske medalje Damir Martin odmor provodi u rodnome Vukovaru. Iskoristili su to i lokalni čelnici kako bi mu i osobno čestitali.

Onamo gdje su njegovi preci započeli veslačku priču, on je donio i broncu iz Tokija. Nakon dva olimpijska srebra, za medalju brončana sjaja borio se do zadnjeg zaveslaja.

- Treća sam generacija veslača u obitelji nakon djeda i oca. Majka i otac su se upoznali ovdje u Veslačkom klubu Vukovar, stariji brat je isto veslao, na meni je bilo da pokupim 'vrhnje', pokupim medalje i svo to genetičko ulaganje, kaže Martin.

Iza njega je teško postoperativno razdoblje, još teže pripreme i zasluženo, suzama okupano - olimpijsko odličje.

- Čast mi je predstavljati ovaj grad i čast mi je biti dio velikana ovoga grada i s ponosom to uvijek ističem, odakle dolazim i odakle su moji korijeni te odakle mi ta snaga i taj inat, rekao je sjajni hrvatski olimpijac.

Damir Martin u Vukovaru se susreo sa županom Damirom Dekanićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Tom je prigodom obišao i murale vukovarskih velikana, među kojima je i njegovo ime.

- U kontinuitetu donositi olimpijske medalje, kroz tri olimpijade, vjerujemo i navijamo da će biti i i četvrta, ali i da je jedna, to je već san mnogih sportaša i nešto što je vrijedno štovanja, rekao je gradonačelnik Vukovara.

- Ja ću sa svoje strane i sa strane Županije maksimalno se potruditi da u nekom nadolazećem vremenu damo prostor i pomognemo financijski i logistički upravo malim sportovima, izjavio je župan Dekanić.

Jer trenutačno mali sportovi uspješnu sportsku povijest ispisuju vlastitim entuzijazmom i upornošću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!