12:59 / 31.05.2019.

Autor: M.M./Hina

Martin u četvrtfinalu, Radonić i ženski četverac u repasaž

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u četvrtfinale samca na Europskom prvenstvu u Luzernu.
Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u četvrtfinale samca na Europskom prvenstvu koje se do nedjelje održava u Luzernu, dok su Luka Radonić u lakom samcu i ženski četverac ostvarili plasman u repasaž.

Martin je bio drugi u svojoj skupini s vremenom 6:59.930, a najbolje vrijeme kvalifikacija imao je Nizozemac Staf Broenik s vremenom 6:47.01. Četvrtfinale samca je na rasporedu sutra od 9,42 sati.

Luka Radonić je u lakom samcu zauzeo četvrto mjesto u svojoj skupini s vremenom 7:32.280 i tako se plasirao u repasaž. Najbrži u kvalifikacijama je bio Slovenac Rajko Hrvat s vremenom 7:01.900. Repasaž za laki samac je na rasporedu danas u 15,30 sati.

Ženski četverac koji čine Bruna Milinović, Marcela Milošević, Ivana i Josipa Jurković također je ostvario plasman u repasaž nakon što su u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele treće mjesto s vremenom 6:39.530. Repasaž za ženski četverac je sutra u 14,08 sati.

Ranije su se braća Valent i Martin Sinković uvjerljivo plasirali u polufinale dvojca bez koje je na rasporedu sutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!