11:42 / 17.09.2018.

Autor: HRT

Marotti prvak svijeta u windsurfingu

Enrico Marotti

Enrico Marotti

Foto: - / -

Enrico Marotti okrunio se medaljom Svjetskog prvaka u windsurfingu u danskom Hvide Sandeu.
Enrico Marotti okrunio se medaljom Svjetskog prvaka u windsurfingu u danskom Hvide Sandeu. Svjetsko prvenstvo u danskom Hvide Sandeu vozilo se po vrlo teškim vremenskim uvjetima od ponedjeljka do subote. Hrvatski predstavnik Enrico Marotti, unatoč vrlo teškom početku sezone i lomu zgloba na nozi ostvario je svoj najbolji rezultat karijere i popeo se na pobjedničko postolje u teškoj kategoriji između 80 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Vremenski uvjeti su bili iznimno teški, puhao je vjetar koji se izmjenjivao između 15 i 35 čvorova, jako hladno i nepredvidiv vjetar dodatno su otežavali vožnju. Ja sam jako zadovoljan i sretan kako sam jedrio. Bio sam iznimno koncentriran na izvedbu i to mi se na kraju isplatilo’ istaknuo je Enrico.

Enricu je osvojiti Svjetsko prvenstvo bio životni san, sada je koncentriran popesti se na pobjedničko postolje Svjetskog kupa. Hvala svima koji su me podupirali i pratili na mom putovanju, a veliko hvala i svima koji su me dočekali u mom Voloskom. završio je Marotti.
"