Maro Joković najbolji vaterpolist Hrvatske u 2021.

18.12.2021.

23:06

Autor: A.M./Hina

Maro Joković

Maro Joković

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

 Igrač dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja i hrvatske reprezentacije Maro Joković izabran je u anketi Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2021. godini.

Žiri ovogodišnjeg 34. izbora zagrebačkog lista sačinjavala su sedmorica bivših vaterpolista iz različitih generacija koji su Jokoviću dali 33 glasa, njegovom klupskom i reprezentativnom kolegi Lorenu Fatoviću 32, dok je na trećem mjestu Andro Bušlje iz grčkog Olympiakos sa 30 glasova.


Četvrto mjesto podijelili su Marko Bijač (Olympiakos) i Luka Bukić (Jadran) s po 27 glasova, šesti je Ivan Marcelić (Mladost) s 19, sedmi Josip Vrlić (Radnički) s 13, osmi Paulo Obradović (Enka) i Ante Vukičević (Marseille) s po 5, deseti Luka Lončar (Pro Recco) s 4 te jedanaesti Toni Popadić (Jug AO) s jednim glasom.


Naj-momčad godine po izboru žirija je: Bijač, Bušlje, Fatović, Bukić, Joković, Obradović i Vrlić.


Izbor je napravio žiri u sastavu: Dalibor Perčinić (Zagreb), Damir Burić (Rijeka/Pula), Ivan Milaković (Split/Zagreb), Aljoša Kunac (Split), Đani Pecotić (Dubrovnik), Hrvoje Akrap (Split) i dr. Mladen Miškulin (Zagreb), a prigodni Trofej Jokoviću je uručio novinar Večernjeg lista Anton Filić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!