21:48 / 23.11.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Maro Joković najbolji hrvatski vaterpolist u 2019. godini

Maro Joković (Slavko Midzor/PIXSELL)

Maro Joković (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Joković je dobio 46 od mogućih 49 bodova.
Hrvatski reprezentativac i napadač grčkog Olympiakosa Maro Joković izabran je u tradicionalnoj anketi Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolistu u 2019. godini.

Najbolje hrvatske vaterpoliste izabrao je u 32. izboru zagrebačkog Večernjeg lista žiri u kojem su bili Renco Posinković (Split), Željko Tonković (Rijeka), Dalibor Radonić (Zagreb), David Burburan (Rijeka), Franko Antunović (Zagreb), Dejan Savičević (Split) i Emil Nikolić (Dubrovnik/Zagreb). Oni su Jokoviću dali 46, od mogućih 49 bodova.

Drugi je Andro Bušlje (Pro Recco) s 38, treći Josip Vrlić (Mladost) ima 27, četvrti Marko Bijač (Pro Recco) 22, peti je Ante Vukičević (Marseille) sa 17, šesti Paulo Obradović (Jug AO) s 13, sedmi Loren Fatović (Jug AO) s 10, osmi Ivan Marcelić (Mladost) ima 7, deveti Luka Lončar (Jug AO) 5, a deseti Luka Bukić (Mladost) ima 4 boda.                

Po izboru žirija Večernjeg lista najbolja momčad godine je - Bijač, Bušlje, Fatović, Vukičević, Obradović, Joković i Vrlić.

Kako zbog važne utakmice njegovog Olympiakosa u grčkom prvenstvu Maro Joković nije mogao nazočiti dodjeli trofeja Vaterpolist, koji je izradio akademski kipar Stipe Sikirica, trofej je primio izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, a uručio mu ga je novinar Večernjeg lista Anton Filić.

Nagradu za najbolju vaterpolisticu Hrvatske, u izboru trenera ženskih ekipa i reprezentativnih trenera, dobila je reprezentativka riječkog Primorja Emmi Milković, koja sada igra u Italiji.

Proslava Noći svjetskih prvaka održana je u splitskom hotelu Le Meridien Lav uoči odigravanja završnice vaterpolskog Kupa, a nazočnost velikog broja igrača i uglednika iskorištena je i za dodjelu Trofeja HVS-a, koji je za dugogodišnji rad u vaterpolu dobio Vicko Batinica iz Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!