07:58 / 29.03.2021.

Autor: I.L./HRT

Marinić brončani u Sloveniji

Matija Marinić

Matija Marinić

Foto: Press / HKS

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, osvojio je brončano odličje u ICF utrci u slovenskom Solkanu.

Riječ je o prvoj velikoj međunarodnoj utrci u kojoj je Marinić sudjelovao ove godine.

Prvo je mjesto zauzeo Talijan Raffaelo Ivaldi, drugo Slovenac Luka Božič, a Marinić na trećem je mjestu završio jer je dodirnuo jedna vrata čime je dobio dvije kaznene sekunde.

- Kako je u Novoj Gorici, nedaleko Trsta, nešto toplija klima, mnogim kanuistima iz središnje Europe upravo ovdje počinje natjecateljska sezona. Zato smo svi bili izuzetno motivirani pokazati se na stazi u punoj snazi. Žao mi je zbog kaznenih sekundi koje su me udaljile od zlatnog odličja, ali zadovoljan sam kako mi čamac ide, njegovom brzinom i načinom na koji njime upravljam. To je pokazatelj da sam na pravom putu za postizanje još boljih rezultata na natjecanjima koja slijede, kazao je Marinić.

Na natjecanje u Solkanu, naselju u slovenskoj općini Nova Gorica, stiglo je tristotinjak sportaša, a u Marinićevoj disciplini, slalomu kanuom na divljim vodama, natjecalo ih se 59.

- Jako sam zadovoljan Matijinim današnjim nastupom. Brz je, eksplozivan i izuzetno motiviran. Takav nam pristup treba na natjecanjima, a na pripremama u ovom prednatjecateljskom razdoblju pokušat ćemo detektirati sve Matijine vrline i mane kako bismo na Europskom prvenstvu i u Svjetskom kupu birali najbolje taktike za nastup, kazao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

Iduća ICF utrka u kojoj će sudjelovati, bit će ona za tri tjedna u Ljubljani, a u srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!