19:12 / 26.03.2019.

Autor: M.Š./M.M./HRT

Marin Mogić - Torpedo sa splitskog Zvončaca

-

-

Foto: - / -

Hrvatski plivač Marin Mogić proteklog vikenda je u disciplini 1500 metara ostvario A-normu za Olimpijske igre u Tokiju, a već je prije to izborio i na 800 metara.
Dvadesetogodišnji dugoprugaš Marin Mogić izborio je prošlog vikenda A -normu za Tokio na 1500 metara. U tome ga nije spriječila ni viroza praćena visokom temperaturom.

-
Bio sam mrvicu iznenađen što sam psihički i fizički uspio izdržati i otplivati tu utrku do kraja za tu normu. A inače nisam iznenađen, jer smo se zato spremali i očekujem puno bolje rezultate od ovoga, rekao je Mogić.

Marin na poljudskom bazenu trenira dvaput dnevno, šest dana u tjednu, pod budnim okom trenera Mate Ružića. U prosjeku prepliva od 100 do 110 kilometara na tjedan.

- U punom ritmu već tri godine plivam ovako, a do Tokija vjerujem da ćemo još ubrzati ovaj ritam koliko god to bude moguće.

Nakon plivanja Marinova druga najveća ljubav je kulinarstvo, odnosno slastičarstvo. Specijalost su mu čokoladne slastice, pa u šali kažu da je hrvatska plivačka reprezentacija već dobila svog službenog slastičara za Tokio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!