15:39 / 30.12.2021.

Autor: A.M./Hina

Maribor i treću godinu bez "Zlatne lisice"

-

-

Foto: - / -

Zbog nedovoljne debljine snježne podloge i nedostatka snijega, već treću godinu zaredom na mariborskom Pohorju neće se održati "Zlatna lisica", slalom i veleslalom Svjetskog kupa skijašica.

Na mariborskom Pohorju su 8. i 9. siječnja trebali biti ženski veleslalom i slalom, no utrke su otkazane zbog nedostatka snijega. Posljednji dan kalendarske 2021. godine najvjerojatnije će donijeti odluku hoće li Zlatna lisica u siječnju biti u Kranjskoj Gori i tako ipak ostati u Sloveniji.


Do odluke o otkazivanju 58. Zlatne lisice u Mariboru došlo je nakon što je kontrolor Međunarodne skijaške federacije (FIS) Markus Mayr u četvrtak posjetio Pohorje.


- Nažalost, snijeg i vrijeme ne dopuštaju održavanje natjecanja u Mariboru, rekao je kontrolor.


- Snijega na stazi nema dovoljno, ponegdje ga ima tek nekoliko centimetara, a vremenska prognoza je jako loša, dodao je. Organizatori sada provjeravaju postoji li mogućnost da se natjecanje preseli u Kranjsku Goru.

Kako je za STA rekao Srečko Vilar, glavni tajnik Zlatne lisice, u petak će biti poznato hoće li Zlatna lisica ipak ostati u Sloveniji ili će zamjena za veleslalomsko i slalomsko natjecanje alpskih skijašica biti negdje drugdje.


Potencijalna prepreka su strogi protokoli za kontrolu infekcija covid-19. Međunarodna skijaška federacija naime, zahtijeva da u hotelskom smještaju nema turista kako bi se osigurao siguran natjecateljski balon.


Posljednji put Zlatna lisica je bila na Pohorju 2019. godine.


Nakon Nove godine, alpska skijaška karavana prvo će stati u Zagrebu, gdje će skijašice 4. siječnja na Sljemenu nastupiti u slalomu, a dan kasnije i skijaši.


Nakon Sljemena sklijaši sele u Adelboden gdje će 8. i 9. siječnja biti održani slalom i veleslalpom. Skijašice su 8. i 9. trebale skijati u Mariboru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!