23:17 / 23.11.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Mike Tyson zaštitno lice industrije kanabisa

Biljka marihuane (Nel Pavletić/PIXSELL) / Mike Tyson (Screenshot: YouTube)

Biljka marihuane (Nel Pavletić/PIXSELL) / Mike Tyson (Screenshot: YouTube)

Foto: - / PIXSELL

Afrička država Malavi, gdje je uzgoj i trgovina kanabisom u medicinske svrhe legalan, službeno je zatražio od boksačke legende Mikea Tysona da postane zaštitno lice te lokalne industrije, tvrdi AFP.

Ministarstvo poljoprivrede navodi da "Malaviju u složenoj industriji kanabisa potreban partner", te bi bivša boksačka legenda bila idealna za taj posao.

Mike Tyson posljednjih je godina imao veliki uspjeh u legalnom poslu s kanabisom, a krajem listopada američki časopis Forbes objavio je da će Tyson pokrenuti novu tvrtku za prodaju proizvoda na bazi kanabisa u Sjedinjenim Državama.

Početkom 2020. godine Malavi se pridružio popisu afričkih zemalja koje dopuštaju korištenje kanabisa u medicinske svrhe, posebno za kompenzaciju smanjene proizvodnje duhana. Dopuštena je i proizvodnja i prodaja kanabisa za proizvodnju tekstila i užadi.

Ponekad se naziva "malavijsko zlato" jer se kanabis godinama uzgajao ilegalno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!