Mađarska umjesto Italije domaćin Europskog veslačkog prvenstva 2024.

21.02.2023.

20:27

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Martin i Valent Sinković

Martin i Valent Sinković

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Nakon povlačenja Italije, Europsko veslačko prvenstvo 2024. godine dodijeljeno je mađarskom Szegedu, objavila je Europska veslačka konfederacija.

Europsko prvenstvo se trebalo održati u talijanskoj Sabaudiji, međutim nakon što su Talijani otkazali organizaciju, EP je dodijeljen Mađarskoj.

EP će se održati od 25. do 28. travnja iduće godine u Szegedu, a očekuje se nastup oko 1.200 sudionika iz 40-ak zemalja. Posljednji put Mađarska je bila domaćin Europskog veslačkog prvenstva prije 53 godine.

- Sljedeće godine u Szegedu prvenstvo će također uključivati ​​kvalifikacijske utrke za Pariz 2024., nudeći priliku posadama da po prvi put zarade mjesta na Olimpijskim ili Paraolimpijskim igrama, naglasila je Annamarie Phelps, predsjednica Europskog veslačkog odbora.

Europsko prvenstvo u veslanju jedno je od najstarijih kontinentalnih sportskih natjecanja, a prvi put je održano 1893. u Italiji. EP se redovito održavao do 1973. godine, a u kalendar je ponovo vraćen 2007. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!