17:44 / 04.06.2021.

Autor: M.M./HRT

Boks: Luka Plantić uraganski u četvrtfinale, još samo korak do Tokija

Luka Plantić, korak do Tokija

Luka Plantić, korak do Tokija

Foto: HRT / HBS

Hrvatski boksač Luka Plantić (24) plasirao se kao prvi hrvatski predstavnik u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija.

U poluteškoj kategoriji (81 kg) prekidom u prvoj rundi slomio je mladog Armenca Gora Nersesyana (20), brončanog s Europskih igara u Minsku.

Plantić je nezadrživo krenuo u napad od prve sekunde, natjerao višeg Armenca na povlačenje, bacao ga na konopce i u kutove, a na polovici prve runde, nakon serije jakih udaraca i jednog razornog krošea u tijelo, bacio ga u nokdaun.

Armenac nije dobio priliku predahnuti, a Luka je još žešće krenuo i nakon silovitih, žestokih serija udaraca u tijelo i glavu, sudac je krajem prve runde, 30 sekundi prije kraja, ponovo morao brojati Armencu i prekinuo je meč.

Luka Plantić je tako s dvije kvalifikacijske pobjede (prva u Londonu 2020. nad nositeljom Austrijancem Džumbekovom, te sada nad Armencem) u četvrtfinalu i dijeli ga samo pobjeda od plasmana u Tokio.

Protivnik u četvrtfinalu, koje je na rasporedu sutra 5. lipnja, u kategoriji 81 kg bit će mu Irac Emmat Brennan.

Bit će to sudar dvojice razarača, a pobjednik je sigurni putnik na Olimpijske igre.

Budući da iz poluteške kategorije (81 kg) iz Pariza šestero boksača putuje u Tokio, poraženi će dobiti priliku za popravni kroz repesaž izboriti olimpijsku vizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!