Luka Drokan osvojio dva zlata na EP-u u obaranju ruke

13.05.2022.

11:22

Autor: A.M./Hina

Luka Drokan osvojio zlato

Luka Drokan osvojio zlato

Foto: . / HPO

Hrvatski sportaši s invaliditetom osvojili su čak 11 medalja na Europskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu.

Od 7. do 15. svibnja u Bukureštu se održava Europsko prvenstvu u obaranju ruku na kojem nastupa 720 natjecatelja iz 26 zemalja među kojima i 16 hrvatskih predstavnika.


EP su otvorili juniori, potom su nastupili sportaši s invaliditetom, a na koncu slijede i seniori.


Nakon odličnih rezultata hrvatskih juniora koji su osvojili sedam medalja (četiri zlata, dva srebra, broncu), sjajni su bili i sportaši s invaliditetom, koji su osvojili čak 11 odličja.


Najuspješniji je bio Križevčanin Luka Drokan, koji je obranio europske naslove iz Grčke (2019.) i Litve (2021.) osvojivši i u Bukureštu dva zlata. U kategoriji do 80 kg stojećih bio je najbolji i na lijevu i na desnu ruku.

- Do prošlog prvenstva sam nastupao u kategoriji do 70 kg, a ove godine sam odlučio podići kilažu za 10 kg. Iznimno sam zadovoljan što su se trud i rad isplatili. Prošle godine sam proglašen najboljim sportašem Hrvatske među osobama s invaliditetom u neolimpijskim sportovima, a ovo je dobar početak da istu nagradu osvojim i za ovu godinu, kazao je Drokan koji je i osvajač zlatne i brončane medalje s posljednjeg SP-a.


- Osvojenih 11 medalja na EP-u izniman je uspjeh, dodao je predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.


Posljednja dva dana EP-a nastupit će seniori.


REZULTATI:


Luka Drokan (80kg) - zlato na lijevu i desnu ruku

 Domagoj Cvitković (kolica +75kg) - srebro na lijevu i desnu ruku

 Božo Bogunović (slijepi i slabovidni 90kg) - srebro na lijevu i desnu ruku

 Rudi Antolić (juniori +55kg) - bronca na lijevu i desnu ruku

 Sabina Bogunović (slijepi i slabovidni 70kg) - bronca na lijevu i desnu ruku

Petar Švenda (90kg) - bronca na desnu ruku

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!