12:32 / 22.01.2020.

Autor: M.Š./Hina

Los Angeles traži oduzimanje naslova Red Soxima i Astrosima!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Kao glavni organizator te sheme označen je tadašnji pomoćnik menadžera Astrosa Alex Cora koji je potom početkom 2018. preuzeo ulogu menadžera Red Soxa.
Gradsko vijeće Los Angelesa na svojoj je sjednici održanoj u utorak jednoglasno odobrilo rezoluciju kojom od povjerenika američke profesionalne bejzbolske lige MLB Roba Manfreda traži da se naslovi prvaka za 2017. i 2018. godinu oduzmu Houston Astrosima, odnosno Boston Red Soxima te se oni dodijele Los Angeles Dodgersima, sastavu koji je gubio finala doigravanja tih godina.

Ta je rezolucija donesena nakon što je MLB-ova istraga utvrdila kako su Astrosi 2017. godine koristili tehnologiju kako bi otkrili tajne znakove kojima su se njihovi suparnici sporazumijevali prilikom odabira vrste bacanja koja će koristiti.

Kao glavni organizator te sheme označen je tadašnji pomoćnik menadžera Astrosa Alex Cora koji je potom početkom 2018. preuzeo ulogu menadžera Red Soxa, a svoju je shemu nastavio koristiti i u novom klubu.

Nakon što je MLB prošloga tjedna objavio rezultate svoje istrage Cora je dobio otkaz s mjesta menadžera Red Soxa, a otkaz je dobio i menadžer Astrosa A.J. Hinch.

- Ovu rezoluciju nismo donijeli zbog publiciteta, nego zato što smo gnjevni zbog načina na koji je naša momčad prevarena. Moramo poslati poruku. Ako ne stanemo u obranu bejzbola, onda će tradicija naše nacionalne igre biti slomljena, izjavio je jedan od vijećnika podnositelja rezolucije Paul Koretz.

Drugi podnositelj rezolucije Gil Cedillo naglasio je kako, čak i ukoliko se naslovi za 2017. i 2018. ne dodijele Dodgersima, Astrosima i Red Soxima oni moraju biti oduzeti.

- Ova kriza je ide dublje od samoga sporta i igre. Ovo ide do same srži onoga što znači biti Amerikancem. Tom odlukom moramo poslati poruku svim dječacima i djevojčicama kako moraju igrati prema pravilima. U suprotnom oni bi mogli zaključiti kako je varanje prihvatljivo. Želimo jasno pokazati kako se ovaj grad bori za svoju momčad, rekao je Cedillo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!