Lorena Horvat kadetska prvakinja Europe

20.08.2022.

16:55

Autor: I.L./HRT/HBS

Lorena Horvat i trener Robert Herić

Lorena Horvat i trener Robert Herić

Foto: - / HBS

Hrvatska reprezentativka Lorena Horvat osvojila je naslov europske boksačke prvakinje u teškoj kategoriji do 70 kilograma na EP-u u turskom Erzurumu.

Horvat je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom sudaca s 4-1.


Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici s 5-0. 


Horvat je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša predstavnica dobila je zasluženo drugu rundu s 4-1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi. Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom, što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki.


Trijumf je to veći što je Horvat, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, bila najmlađa među sudionicima, još nije navršila ni 13 godina.

Lorena Horvat, trener Robert Herić i stručni stožer

Lorena Horvat, trener Robert Herić i stručni stožer

Foto: - / HBS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!