15:08 / 05.09.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Lopez odustao od Vuelte pa se ispričao

Miguel Angel Lopez

Miguel Angel Lopez

Foto: Nicola Devecchi / Shutterstock

Kolumbijski biciklist Miguel Angel Lopez (Movistar) ispričao se u nedjelju što je napustio utrku po Španjolskoj tijekom pretposljednje etape u subotu.

Lopez, koji je u četvrtak pobijedio u 18. etapi Vuelte i bio trećeplasirani u ukupnom redoslijedu, vrlo je rano izgubio kontakt s glavnom skupinom nakon napada Australca Jacka Haiga pa je vidno frustriran što ne može nadoknaditi zaostatak i pad na ljestvici, napustio utrku dvadesetak kilometara do kraja pretposljednje etape od Sanxenxa do Mosa.

- Kao što je većina vas vidjela, trenutak u kojem je došlo do podjele od vodeće skupine bio je teška situacija koju je bilo teško riješiti, pokušao je objasniti svoj postupak Lopez na društvenim mrežama.

Kolumbijac je dalje objasnio da je to bila bezizlazna situacija te da mu nitko nije htio pomoći u hvatanju vodeće skupine.

- Noge su mi umorne i nitko mi u to vrijeme nije htio pomoći da pokrijemo razliku. Trebalo nam je puno vremena da reagiramo. Bilo je puno čimbenika, ali na kraju me rastužuje što sam na ovaj način završio Vueltu, dodao je kolumbijski biciklist.

- Odlučio sam prestati boriti se u bitki koja je bila izgubljena. Sada samo želim reći obožavateljima, sponzorima i organizatorima La Vuelte - žao mi je zbog onoga što se dogodilo, dodao je Lopez.  

Momčad Movistar je objavila da će ga kazniti zbog napuštanja utrke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!