17:36 / 21.08.2020.

Autor: K.L./Hina

Londonski maraton: Farah "zec" Kipchogeu i Bekeleu

Foto: REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Foto: REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Foto: - / REUTERS

U ženskoj konkurenciji startnu listu predvode prošlogodišnja pobjednica i svjetska rekorderka Brigid Kosgei te svjetska prvakinja Ruth Chepngetich.
Proslavljeni britanski dugoprugaš, 37-godišnji Mo Farah imat će ulogu "zeca" na ovogodišnjem Londonskom maratonu koji bi se trebao održati 4. listopada, a na kojemu će smjeti nastupati samo elitni trkači.

- Londonski maraton je za mene iznimno važan još od školskih danai kada su me organizatori zamolili da budem 'zec' odmah sam pristao. U dobroj sam formi, toga tjedna sam planirao biti u Londonu, a i uklapa mi se u program treninga. Nadam se da ću pomoći mnogim atletičarima u nastojanju da ispune olimpijsku normu, objavio je Farah koji je na posljednja dva izdanja Londonskog maratona završavao kao treći, odnosno peti.
Farah, koji je na posljednjim dvjema olimpijskim igrama, u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., osvajao zlata na 5,000 i 10,000 metara, posljednjih se godina prebacio na maratonske utrke, no nedavno je ipak odlučio kako će u Tokiju sljedeće godine umjesto u maratonu ipak nastupiti na utrci na 10,000 metara.
Na Londonskom maratonu nastupit će i prošlogodišnji pobjednik ove utrke te svjetski rekorder Kenijac Eliud Kipchoge, kao i svjetski rekorder na 10,000 metara Etiopljanin Kenenisa Bekele.
U ženskoj konkurenciji startnu listu predvode prošlogodišnja pobjednica i svjetska rekorderka Brigid Kosgei te svjetska prvakinja Ruth Chepngetich

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!