Ljutić za HRT: Svaka utrka mi je lekcija na svoj način

31.01.2023.

20:03

Autor: HRT/Sport

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: Lisi Niesner / REUTERS

Nakon uspjeha karijere i postolja na slalomu u Češkoj, Zrinka Ljutić ostvarila je rezultatski doseg kakav se čekao od 25. studenog 2017. Bilo je samo pitanje dana i utrke kada će se to dogoditi. I dogodilo se u drugoj sezoni u Svjetskom kupu, tri dana nakon 19. rođendana - osvojila je treće mjesto. Nakon povratka u Zagreb, s mladom zvijezdom svjetskog skijanja, razgovarao je Bruno Kovačević. 

- U trenutku nisam bila svjesna toga i nisam razmišljala zapravo koliko dugo nismo imali Hrvaticu na postolju. Tek nakon što sam pročitala, svi su govorili o tome baš i sad je dobar osjećaj i drago mi je da smo to uspjele. Bilo je pitanje vremena kada će to napraviti Leona ili ja. Da nije imala grešku u prvoj vožnji, ja sam sigurna da bi i ona bila tu na postolju, rekla je mlada hrvatska skijašica.


- Malo smo slavili u cilju i veselili se. Ništa puno, morali smo se žuriti na avion za doma, dodaje Ljutić.


Posebno ju je impresionirala Mikaela Shiffrin koja će uskoro srušiti rekord Ingemara Stenmarka po broju pobjeda u Svjetskom kupu.


- Odrasla sam gledajući nju i sve te njezine vožnje i pobjede. To mi je asocijacija uz Svjetski kup i skijanje, to će mi tako ostati zauvijek u glavi, kao i mnogima, kazala je Ljutić.

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: HTV / HRT

Osvrnula se na svoju mentalnu snagu, svi od malena govore kako Zrinka ima "jaku glavu". Nakon nekoliko utrka u kojima nije uspjela povezati dvije dobre vožnje nakon odlične prve, Ljutić je pokazala karakter i nije ju to pokolebalo i dočekala je veliki rezultat.


- Sad sam napravila taj korak i uspjela odraditi dobru drugu, nakon odlične prve vožnje. Mislim da moram rasti s tim rezultatima i tim vožnjama te mi je svaka utrka lekcija na svoj način, objasnila je Ljutić.


Uz Ljutić, ove sezone je u slalomu sjajna i Leona Popović.


- Nevjerojatno je da smo obje iz Hrvatske uspjele doći na ovaj nivo i biti dosta konstantne u prvih 15, a sada i u prvih pet. Kad vidimo druge države, poput Austrije i Njemačke, nemaju takve uspjehe. Ponekad Amerikanke. Ona je u odličnoj formi, ja sam bolja kad treniram s njom. Zajedno dijelimo iskustva i informacije, rekla je Ljutić.

Najavila je nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Méribelu. Prošle godine u Svjetskom kupu tamo je bila peta.


- Imam lijepih uspomena za to skijalište. Ne očekujem ništa posebno, gledam na tu utrku kao na sve ostale u Svjetskom kupu. Napravit ću sve što mogu, ako rezultat dođe, dođi će, ako ne, nema veze, ne mogu utjecati na to, zaključila je hrvatska skijašica.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!