Ljutiti Pavlek za HTV: Ljudi iz FIS-a nisu imali strpljenja, vidimo se sutra!

05.01.2022.

16:18

Autor: A.M./HRT

Vedran Pavlek

Vedran Pavlek

Foto: HTV2 / HRT

Posljednje informacije o sljemenskoj utrci koja je danas otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkrio je za HTV ljutiti direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek.

- Predstavnici FIS-a nisu od ranog jutra podržavali napore organizatora, došli su vrlo negativni već ujutro. Mi smo napravili sve moguće, staza je bila u odličnom stanju. Točno oko 12, 13 sati je stao vjetar, oko 14.15 je krenuo sjeveroistočni vjetar. Počelo je stiskati, mi smo tražili strpljenja. Kad je trebao startati broj jedan staza je bila već 10 centimetara tvrđa. Sad staza sve više stišće, no što je tu je, oni to nisu htjeli prihvatiti. U planu je utrka sutra, prva vožnja u 13, druga u 16.10 sati, noćas dolazi snijeg i minus dva, trebalo bi zalediti. Treba pronaći vremena, no na dobrom smo putu, smatra Pavlek.


Istaknuo je da predstavnici FIS-a jednostavno nisu imali strpljenja:


- Nije bilo dovoljno strpljenja da počne stiskati, no s našim iskustvom, mi smo odrasli na ovoj planini, mi točno znamo, prognoza je pet dana pokazivala rapidni pad temperature i pogođena je u minutu, trebalo je samo imati strpljenja i povjerenja.

Koliko su izgledi za utrku sutra?


- Plan B je prilično siguran, imamo podršku FIS-a, dalo su nam zeleno svijetlo, sad je samo pitanje televizijskih kuća. Predstavnici reprezentacija dali su jako dobru podršku, neki su pak bili negativni. No to nije tema, ne treba ispitivati trenere o tome, slalom nije opasan, to nije spust, nisu životi u opasnosti i treba probati. Po svim prognozama, vidite sada iza mene, čujete zvuk kako škripi. Što je tu, radimo na planu B i vjerujem da ćemo uspjeti.Vidjet ćemo se sutra!, zaključio je Pavlek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!