Lipanjski turnir od petka do nedjelje na Hipodromu Zagreb

30.05.2023.

17:29

Autor: I.L./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zoe Sarlija / PIXSELL

Hipodrom Zagreb opet se vraća građanima uz prezentaciju najljepših konjskih skokova koje možemo vidjeti u regiji. Pred nama je Pehar Grada Zagreba, tradicionalno nazvan Lipanjski turnir. Bit će to njegovo 67. izdanje.

Gledatelji će od petka do nedjelje (2. - 4. lipnja) moći uživati u gracioznosti pokreta sportskog para koji čine konj i jahač koji svojom sinergijom postižu više i savladavaju sve prepreke koje se nalaze ispred njih. Ponajbolji hrvatski jahači tražit će priliku za dokazivanjem sa svojim najboljim konjima, ali konkurencija neće biti laka, tradicionalno na Lipanjskom turniru sudjeluju jahači iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije, Slovačke, Italije i brojnih drugih zemalja. 


Finalno natjecanje Pehar Grada Zagreba, koje se skače na visini od 140 cm, na rasporedu je u nedjelju, posljednjeg dana u 15.30.


Zagrebački konjički savez kao glavni organizator pripremio je bogati program za gledatelje koji vikend odluče provesti u prirodi. 


Od popratnog programa za gledatelje izdvajamo natjecanje potkivača koji će od običnog komada željeza morati ispred gledatelja izraditi 4. potkove u što kraćem vremenskom roku, utrku DVD-a u sastavljanju vatrogasnih cijevi, utrku u vrećama za sve građane koji se žele okušati u savladavanju prepreka koje moraju savladati omotani u vreću/ skakanje u vrećama...


Uz preponsko jahanje gledatelji će moći uživati u dresurnom jahanju, prezentaciji kočija i konjskih pasmina.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!