Lindviku pobjeda u Oslu

05.03.2022.

20:08

Autor: I.L./Hina/HRT

Marius Lindvik

Marius Lindvik

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Norveški skakač na skijama i aktualni olimpijski pobjednik Marius Lindvik slavio je na prvom od dva natjecanja Raw Air turneje na velikoj skakaonici u Oslu, koje se boduje i za Svjetski kup. 

Lindvik je u prvoj seriji bio treći sa skokom od 129 metara, da bi mu skok od 131 metra u drugoj seriji donio pobjedu s 1,6 bodova prednosti pred Nijemcem Marcusom Eisenbichlerom koji je bio vodeći nakon prvog skoka, a u obje je serije doskočio na 130 m.


Treći je bio Norvežanin Robert Johanson (128,5 i 131 m) sa zaostatkom od 2,7 bodova za pobjednikom. Uspjeh domaće reprezentacije upotpunili su četvrtoplasirani Daniel Andre Tande te Fredrik Villumstad i Johann Andre Forfang koji su bili deveti i deseti.


Japanac Ryoyu Kobayashi zadržao je vodstvo u Svjetskom kupu, iako je bio tek šesti, ali njegov najveći konkurent za Veliki kristalni globus Nijemac Karl Geiger završio je mjesto iza njega. Kobayashi ima 1442 boda, a Geiger 1375, pet natjecanja prije kraja sezone.


Prvo sljedeće, na istoj skakaonici, na rasporedu je u nedjelju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!