13:05 / 23.09.2019.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Levačić: Dojmovi s Tsugarua su izvrsni i ostat će mi u lijepom sjećanju

-

-

Foto: - / -

Zatekli smo je na dodjeli priznanja najboljim natjecateljima na Dalmacija kupu i Zadarskoj otvorenoj plivačkoj ligi.
Koliko god joj obveze to dopuste daljinska plivačica Dina Levačić dođe na poziv svojih prijatelja iz KDP Donat u Zadar. Zatekli smo je na dodjeli priznanja najboljim natjecateljima na Dalmacija kupu i Zadarskoj otvorenoj plivačkoj ligi.

- Obožavam doći u Zadar i stvarno to rado uradim kad god mogu, kad god ima neki maraton. Ja sam napola odavde, točnije s Ista tako da obožavam ovaj dio Dalmacije.

Pravi razlog dolaska u Zadar.

- Imali smo u Kneževoj palači premijeru dokumentarnog filma Tsugaru 4/7 o mom zadnjem preplivavanju u Japanu kanala Tsugaru između japanskih otoka Honshua i Hokkaida u dužini od 31 kilometara. Bilo je lijepo i drago mi je da sam svoje dojmove mogla prenijeti svojim prijateljima u Zadru. Dojmovi s Tsugarua su izvrsni i ostat će mi u lijepom sjećanju to plivanje u Japanu.

Ovim preplivavanjem Tsugarua je ostvarila četiri maratona od ukupno Velikih sedam. Što slijedi dalje.

- Dogodine peti i šesti maratoni od ovih sedam, to su u srpnju Gibraltarski tjesnac, 15 km između Španjolske i Maroka te u kolovozu, Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (34 km). To će biti dosta zahtjevno jer je dosta hladno more, maksimalno do 15 stupnjeva. Morat ću cijeli zimu plivati kod nas sada kako bi mi se tijelo priviklo na taj temperaturni šok jer je zdravlje ipak na prvom mjestu.

Vis – Split.

- Malo ćemo to sada ostaviti sa strane. Pričala sam s dosta ljudi koji su svaki dan na moru. Naše more je toliko čudno, kod nas se struje ne mogu predvidjeti niti par sati unaprijed za razliku od ostalih maratona koje sam plivala. Jako je čudno to naše more, ali to ostaje veliki izazov, ne sumnjam da ću i njega realizirati. Ima vremena, još sam mlada ali želim i tu daljinu od 54 kilometra isplivati nakon što to nisam uspjela dva puta do sada, zaključila je Levačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!