18:31 / 02.07.2020.

Autor: HSTS

Legendarna Hrvatica vodit će najjaču europsku zemlju u stolnom tenisu

Tamara Boroš (Hrvatski stolnoteniski savez)

Tamara Boroš (Hrvatski stolnoteniski savez)

Foto: - / -

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odgođene za 2021. zbog pandemije COVID-19, Tamara Boroš preuzet će dužnost glavne trenerice ženskih selekcija Njemačke.
Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odgođene za 2021. zbog pandemije COVID-19, Tamara Boroš preuzet će dužnost glavne trenerice ženskih selekcija Njemačke. Veliko priznanje za našu legendarnu stolnotenisačicu, budući da je Njemačka najjača europska država u stolnom tenisu.

- Tri godine sam u njihovom centru, na papiru sam bila zadužena za internat, klince koji tu žive i treniraju, ali bavila sam se i juniorkama, pomagala sa seniorkama, svaki dan sam bila u dvorani. Ovo je možda zato i logičan slijed. U utorak, kad je sportski direktor rekao djevojkama, nitko se nije previše iznenadio, istaknula je Boroš.

Tamara će na na toj dužnosti naslijediti Jie Schöpp, a do Olimpijskih igara obje će raditi s najboljim njemačkim seniorkama. Boroš surađuje s njemačkim savezom od 2017. Kao igračica dugo vremena je bila najbolja europska stolnotenisačica i najveći suparnik Kineskinjama.

Četiri puta je nastupila na OI, a najveći uspjeh joj je bronca na pojedinačnom Svjetskom prvenstvu 2003. u Parizu. Koliko je to velik rezultat govori podatak da je od 1995. Boroš jedina europska igračica koja ima medalju s pojedinačnog SP-a, a od 1973. to je pošlo za rukom samo još jednoj Europljanki. Od 2015. Tamara je članica Kuće slavnih ETTU-a.

- Bit ću glavna za ženski dio, glavni trener. Nakon ljeta 2021. bit ću samostalna. Moram priznati da sam sretna jer dobiti takvu priliku u reprezentaciji koja je praktički bez premca  u Europi... To je velika čast i prilika, imam odlične uvjete, ali istodobno je i veliki izazov, te ću probati iskoristiti priliku. Velika je stvar da kao strankinja vodim Njemačku. Čeka me težak i izazovan posao. Rekli su mi da su svjesni da će biti teško ponoviti uspjehe u posljednjih 5-6 godina.

Inače, na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru Njemice su bile srebrne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!