22:11 / 29.08.2021.

Autor: K.L./Hina

Latvija, Danska i Slovačka izborile ZOI

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Reprezentacije Latvije, Danske i Slovačke plasirale su se za turnir u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati u Pekingu od 4. do 20. veljače sljedeće godine.

Latvija je u nedjelju u odlučujućem dvoboju za pobjednika skupine kojoj je bila domaćin u Rigi svladala Francusku sa 2-1 te tako okončala natjecanje s maksimalnih devet bodova. Francuska je ostala druga sa šest, dok su Mađarska i Italija ostale na dnu s tri, odnosno bez bodova.


Slovačka je također prošla kao domaćin u Bratislavi, u posljednjem susretu u nedjelju svladala je Bjelorusiju sa 2-1 i završila s maksimalnih devet bodova. Bjelorusija je, kao i Poljska i Austrija, ostala na tri boda.


Jedino u Oslu domaćin nije uspio, Danska je svladala Norvešku sa 2-0 i tako okončala turnir na prvom mjestu s devet bodova, tri više od druge Norveške, dok su Slovenija s tri boda i Južna Koreja bez bodova još ranije ostale bez izgleda za plasman u Peking.


Još ranije bilo je poznato da će na ZOI u Pekingu uz domaćina Kinu igrati Kanada, Rusija, Finska, Češka, SAD, Njemačka, Švedska i Švicarska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!