18:46 / 20.06.2019.

Autor: A.M./Hina

Lasickene u Ostravi srušila rekord Blanke Vlašić

Marija Lasickene

Marija Lasickene

Foto: - / -

Ruska skakačica u vis Marija Lasickene nova je rekorderka mitinga u Ostravi nakon pto je srušila 11 godina star rekord Blanke Vlašić.
Ruska skakačica u vis Marija Lasickene nova je rekorderka mitinga u Ostravi, na kojem je u četvrtak pobijedila s preskočenih 206 centimetara, čime je za jedan centimetar popravila 11 godina star rekord ovog natjecanja, koji je bio u vlasništu Blanke Vlašić.

Lasickene je 206 cm preskočila iz drugog pokušaja, a potom i triput napadala visinu novog svjetskog rekorda od 210 cm, ali ju nije uspjela preskočiti i srušiti 209 cm Bugarke Stefke Kostadinove, koje stoji kao najbolji rezultat svih vremena još od Svjetskog prvenstva u Rimu 1987. godine.

Lasickene je za četiri centimetra popravila svoj najbolji ovosezonski rezultat, što je bilo i najbolje ostvarenje u svijetu u 2019. godini, a sa 206 cm je izjednačila osobni rekord.

Drugo mjesto osvojila je Bjeloruskinja Karina Taranda s preskočenih 198 cm, što je njezin novi osobni rekord. Treća je, također s osobnim rekordom i preskočenih 196 cm, bila Australka Nicola McDermott.

Hrvatska reprezentativka Ana Šimić preskočila je 190 cm, što je bilo dovoljno za osvajanje šestog mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!