12:26 / 13.09.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

La Vuelta sljedeće godine kreće iz Nizozemske

La Vuelta sljedeće godine kreće iz Nizozemske

La Vuelta sljedeće godine kreće iz Nizozemske

Foto: Ilustracija/Luca Tedeschi / IPA/PIXSELL

La Vuelta će sljedeće godine krenuti iz Nizozemske točnije iz Utrechta 19. kolovoza, objavili su organizatori.

Utrka počinje u Utrechtu u petak, 19. kolovoza 2022., timskim kronometom.

Nakon kronometra u Utrechtu i okolici slijedi druga etapa od 's-Hertogenboscha do Utrechta, a za vikend u Nizozemskoj biciklisti će voziti utrku oko grada Brede. Predstavljanje timova bit će u četvrtak, 18. kolovoza.

- Ovaj projekt nastajao je šest godina, rekao je njegov direktor Javier Guillen za web stranicu Vuelta. Ovih nekoliko mjeseci čekanja na potvrđivanje datuma nije poljuljalo našu predanost projektu i našu želju i entuzijazam da zajedno radimo na ostvarenju naših ideja. Ovo će biti povijesni dan i za španjolski i za nizozemski biciklizam, dodao je Guillen.

Utrka po Španjolskoj trebala je krenuti iz Nizozemskoj prošle godine, ali su zbog promijenjenog kalendara natjecanja što je uzrokovala pandemije novog koronavirusa, organizatori u Španjolskoj i Nizozemskoj odustali od tih planova.

Do sada je samo tri puta u povijesti Vuelte utrka počela izvan Španjolske, 1997. iz Lisabona,, iz Assena u Nizozemskoj 2009. i iz Nimesa 2017. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!