10:33 / 25.03.2020.

Autor: M.M./HRT

Kvesić: Odgoda Igara najbolja je opcija

-

-

Foto: - / -

Nadam se da situacija sa koronavirusom neće dugo trajati i da ćemo se ubrzo vratiti svojoj rutini.
Mišljenja sportaša oko odgode Olimpijskih igara su podijeljena. Hrvatski karatist Ivan Kvesić rekao je da njemu odgoda odgovara jer je imao par sitnih ozljeda, te da će do sljedeće godine te ozljede uspjeti zaliječiti, a i odmoriti se.

- Imali smo niz od 20 natjecanja kroz godinu i pol. Bilo je dosta naporno, svaki drugi vikend smo negdje putovali. A da bi se direktno kvalificirali na OI morali ste biti među dva najbolja u svojoj kategoriji, rekao je Ivan koji se nedavno kvalificirao na Olimpijske igre.

Istaknuo je da se odgoda ne sviđa sportašima koji imaju oko 34-35 godine jer još jednu godinu moraju biti u treningu, ali dodaje da kad objektivno sagleda cijelu situaciju da je odgoda Olimpijskih igara ipak najbolja opcija, jer najbitnije je da svi sačuvamo zdravlje.

Ivan je prošle godine imao ukupno 68 mečeva i kako je rekao, jako je zadovoljan jer je uspio osvojiti europsku broncu ekipno i pojedinačno, zlato s europskih igara, a sve to mu je pomoglo u prikupljanju bodova za OI.

Trenutno se nalazi u Širokom Brijegu gdje svaki dan, kako ne bi ispao iz forme, odradi lagano trčanje i vježbe snage, ali ističe kako se nada da ova situacija s koronavirusom neće dugo trajati i da će se ubrzo vratiti svojoj rutini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!