Kvalifikacije na Jarunu po principu kronometra

29.04.2021.

19:13

Autor: I.Ž.K./Hina

Tribine SRC-a Jarun

Tribine SRC-a Jarun

Foto: Darko Zibar / Press

Od petka do nedjelje zagrebački Jarun bit će domaćin natjecanja za veslački Svjetski kup, a na regati će nastupiti i sve najbolje hrvatske posade predvođene trofejnom braćom Valentom i Martinom Sinkovićem u dvojcu bez kormilara.

Međunarodni veslački savez (FISU) je uz konzultacije s organizacijskim odborom Olimpijskih igara u Tokiju i Svjetskom komisijom za veslačke sportaše preporučio da se sve utrke održe po principu kronometra, što znači da svi veslači kreću sa starta u istoj stazi s vremenskim odmakom.

Prve su na rasporedu sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara koje sa starta kreću u 10 sati. Nakon njih slijede Karlo Borković i Ivan Vuković u dvojcu bez kormilara sa startom u 10.06, a u istoj disciplini, ali drugoj kvalifikacijskoj skupini nastupit će i braća Sinković od 10.12.

U disciplini dvojac na pariće Hrvatsku će predstavljati Gordan Milovac i Fran Šuk sa startom u 10.54, te Patrik Papac i Mihael Girotto sa startom u 11 sati.

U ženskom samcu Bruna Milinović nastupit će u 11.06, dok će Damir Martin i Boris Cesarec u samcima nastupiti u 11.18, a David Šain u istoj disciplini u 11.24. Muški četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Patrik i Anton Lončarić nastupit će u 12 sati.

- Organizacijom veslačkog spektakla u ovim izazovnim uvjetima pokazat ćemo da je Hrvatska odgovorna zemlja za velike sportske događaje. Zahvaljujući radu više od stotinu ljudi u organizacijskom timu i nesebičnom trudu velikog broja volontera Jarun je spreman za elitne sportaše koji nam pristižu. Iznimno smo ponosni što će svi oni veslati na našem jezeru. Osobito se radujem nastupima i uspjesima naših hrvatskih veslača i veslačica na domaćem terenu! Još jednom bih pozvao javnost da naše veslače i cijeli događaj prate putem televizijskog prijenosa i društvenih mreža, rekao je predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!