09:52 / 19.01.2019.

Autor: HRT

Kriechmayr pobjednik spusta u Wengenu

-

-

Foto: - / -

Nakon jučerašnje kombinacije danas uz prijenos na našem Drugom programu od 12.30 sati počinje spust na legendarnoj stazi Laubernhorn.
Austrijanac Vincent Kriechmayr pobjednik je spusta skijaša za Svjetski kup voženog na legendarnoj stazi Lauberhorn u Wengenu, on je do svoje četvrte pobjede u karijeri stigao sa 14 stotinki prednosti u odnosu na drugog Švicarca Beta Feuza, odnosno 26 stotinki ispred trećeg Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea.

Za Kriechmayra je ovo prva pobjeda ove sezone, a druga u spustu u karijeri. Jedini dosadašnji trijumf ostvario je na završnici prošlosezonskog Svjetskog kupa u Aareu.
Utrka u Wengenu bila je prekinuta na pola sata zbog udesa Talijana Emanuelea Buzzija koji je pao po ulasku u cilj. Buzzi je utrku okončao na šestoj poziciji, ali je iz ciljne ravnine odnesen na nosilima zbog ozljede koljena.
U redoslijedu spustaša vodi Feuz sa 340 bodova, drugi Kriechmayr ima 249, a treći je Austrijanac Max Franz sa 222.
U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeći je Austrijanac Marcel Hirscher sa 976 bodova, drugi Norvežanin Henrik Kristoffersen ima 571, a treći Francuz Alexis Pinturault 554. Istok Rodeš je sa 72 boda 60., Elias Kolega sa 51 bodom 76., Matej Vidović sa 49 bodova 78., a Filip Zubčić sa 46 bodova 82.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!