20:20 / 02.10.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Kraljica diska najavljuje spektakl u finalu Svjetskog prvenstva

-

-

Foto: - / -

Najbolja hrvatska atletičarka nije dopustila nikakvo iznenađenje.
- Jako sam sretna što se ovako odigralo. Cilj mi je bio baciti ta 63 metra u prvom hicu i to sam napravila. Zadovoljna sam, spremna sam, veselim se finalu u petak, rekla je Sandra Perković nakon što se uvjerljivo plasirala u finale Svjetskog prvenstva u Dohi.

Najbolja hrvatska atletičarka nije dopustila iznenađenje. U prvoj seriji bacila je disk 65.20 metara i tako prebacila normu od 63 metra.

- Pao mi je kamen sa srca. Najviše mrzim kvalifikacije. Bojiš se riskirati pa ideš na sigurno pa se tu događaju tehničke pogreške... Drago mi je da sam bacila po sredini, da nije bilo prijestupa i da je bilo preko kvalifikacijske norme. U petak krećemo jako od prvog hica.

Perković je imala treći rezultat kvalifikacija, ispred nje su se plasirale najveće konkurentice, Kubanke Yaimé Perez (67.78) i Denia Caballero (65.86).

- Vidjela sam ostale rezultate, cure su jako dobre i mislim da bi u petak, neću sad biti bezobrazna, nas tri mogle napraviti pravi spektakl, dodala je Perković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!