15:47 / 11.03.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Kraljevska etapa posvećena miru u svijetu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock.com / .

Najatraktivnija etapa biciklističke utrke Istrian Spring Trophy, koja se u subotu vozi od Novigrada do Motovuna, bit će posvećena poljskoj momčadi Mazowsze Serce Polski.

Naime, biciklisti te momčadi u posljednji su trenutak odustali od dolaska u Hrvatsku na utrku jer su kao momčad, u međuvremenu, dobili odobrenje da pomažu ukrajinskim izbjeglicama na poljsko-ukrajinskoj granici.


Organizatori su zato kraljevsku etapu u subotu odlučili posvetiti Poljacima i općenitom miru u svijetu. Subotnja utrka starta u Novigradu, u 11 sati, a efektni cilj će biti u Motovunu s usponom po kamenitom putu do samog ulaska u mjesto.


Sama utrka Istrian Spring Trophy, podsjetimo, započela je u četvrtak, tzv. nultim danom, odnosno natjecanjem u pojedinačnom kronometru u kojem je uvjerljivo najbrži bio Slovenac iz austrijskog KTM Tirol Cycling Teama, Matevž Govekar.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!