20:22 / 17.07.2021.

Autor: Boris Jelavić/K.L./HRT/Sport/Dnevnik

Krajač: Imamo jake adute za medalju, ne treba nas brinuti broj sportaša

Siniša Krajač

Siniša Krajač

Foto: HTV / HRT

Uoči skorašnjih uzbuđenja u japanskoj prijestolnici razgovarali smo s glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Sinišom Krajačem.

Iako će nas u Tokiju predstavljati, nakon Barcelone, najmanji broj sportaša, optimizma ne nedostaje.

- Moramo naglasiti da je tu sigurno bilo mjesta i rukometu. Rukomet se nesretno nije kvalificirao, znamo koje su to bile okolnosti. Košarka, nažalost, nije uspjela na zadnjem turniru. Ne bi to uzimao kao neku tragediju, i dalje imamo dovoljan broj vrhunskih sportaša koji su tamo konkurenti za odličja. Vaterpolo kao momčadski sport, od njih očekujemo medalju. Imamo jake adute za medalju, ne treba nas brinuti broj sportaša, rekao je Krajač.

Sportaši se stvaraju na lokalnoj razini. Klubovi su osnova za postizanje kvalitete na nacionalnoj. Država i Hrvatski olimpijski odbor rade s lokalnim zajednicama na sinergiji bez koje - ne može biti rezultata.

- Moram reći da će se sada tek vidjeti kolika je važnost lokalnog sporta. Brojke koje nam govore da imamo negdje oko 400 tisuća djeca od 12 do 19 godina u Hrvatskoj je zabrinjavajuća brojka i pitanje je koliko će se od toga djeca baviti sportom, koliko će ostati u sportu. Mi tu imamo dosta veliki problem, moramo naravno razmišljati o demgografskom aspeketu tog dijela. Tu je sport sigurno jedan od najboljih alata koji može zadržati djecu, roditelje u svojim sredinama, objasnio je Krajač i dodao:  

- Moram priznati da je i ova vlada to prepoznala i da imamo odličan odnos s Ministarstvom turizma i sporta i da zajednički djelujemo po pitanju lokalnog sporta. Poseban doprinos dajemo i pažnju lokalnom sportu, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!