17:47 / 23.02.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Kraj sezone za Ilku Štuhec

-

-

Foto: - / -

Štuhec je sa startnim brojem jedan krenula niz stazu u švicarskom skijalištu, a nakon skoka na sredini staze izgubila kontrolu i završila u zaštitnoj ogradi.
Najbolja slovenska skijašica i dvostruka svjetska prvakinja u spustu Mariborčanka Ilka Štuhec završila je sezonu padom na natjecanju za Svjetski kup u Crans Montani.

Štuhec je sa startnim brojem jedan krenula niz stazu u švicarskom skijalištu, a nakon skoka na sredini staze izgubila kontrolu i završila u zaštitnoj ogradi. No, uspjela se pridići i na skijama se spustila do cilja, što je upućivalo da nije pretrpjela teže ozljede.

No, osjetila je bolove u oba koljena te je otišla na pregled u bolnicu, kojim je utvrđeno da joj je u lijevom koljenu pukao stražnji križni ligament, a u desnom je natukla kost. Zbog tih ozljeda, nažalost, za jednu od najboljih svjetskih spustašica ova sezona je završena u trenutku kad je bila na trećem mjestu u poretku za Mali kristalni globus u spustu sa 71 bodom zaostatka za vodećom Austrijankom Schmidhofer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!