18:37 / 03.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Kraftu pobjeda u Lillehammeru

Stefan Kraft

Stefan Kraft

Foto: Terje Bendiksby/NTB / via REUTERS

Austrijski skakač na skijama Stefan Kraft pobjednik je prvog natjecanja norveške "Raw Air" turneje, koja se boduje i za Svjetski kup, održanog u četvrtak u Lillehammeru.


Kraft je pobijedio skokovima od 135 i 137 metara koji su mi donijeli 294,1 bod. Austrijanac je nakon prve serije bio na drugom mjestu, a prvoplasirani Japanac Ryoyu Kobayashi je na kraju završio kao drugi, jer je u drugoj seriji imao 2,5 m kraći skok od Austrijanca pa je za njim zaostao za 5,1 bodova.

Treći nakon prve serije, a i na kraju natjecanja bio je Nijemac Karl Geiger skokovima od 135 i 134,5 m, koji je za pobjednikom zaostao za 7,9 bodova.

Najduži skok natjecanja izveo je Austrijanac Jan Hörl koji je u drugoj seriji doskočio na 142,5 metara, ali mu to nije donijelo pomak sa petog mjesta koje je osvojio sa zaostatkom od 16,4 bodova za pobjednikom. Ispred njega je ostao i Norvežanin Halvor Egner Granerud koji je za Kraftom zaostao za 14,5 bodova.

Za ukupni redoslijed turneje "Raw Air" zbrajaju se i rezultati kvalifikacija u kojima je u srijedu najbolji bio Norvežanin Johann Andre Forfang, ali je u prvoj seriji bio tek 43. i nije izborio nastup u drugoj, tako da je vodeću poziciju na turneji preuzeo Kraft koji je u kvalifikacijama bio drugi.

U Svjetskom kupu je Ryoyu Kobayashi još malo povećao prednost pred drugoplasiranim Geigerom, a ona sada iznosi 63 boda.

Skakači sada sele u Oslo, gdje će biti održana preostala dva natjecanja "Raw Air" turneje.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!