21:38 / 09.12.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Kožulu treći naslov državnog prvaka

Zdenko Kožul

Zdenko Kožul

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U pretposljednjem, 10. kolu pojedinačnog seniorskog prvenstva Hrvatske odlučene su 4 partije, a Zdenko Kožul je pobjedom nad Blažimirom Kovačevićem i definitivno osigurao svoj treći naslov državnog prvaka.

U središnjici je propustio najjači nastavak i Kovačević je redukcijom materijala stigao do jednake topovske završnice. No, tu je pogriješio i Kožul je ipak zabilježio pobjedu.

U borbi za drugo mjesto Ivan Šarić je pobjedom nad Juricom Srbišem pretekao Leona Livaića, koji je nakon velike borbe remizirao s Robertom Zelčićem.

Darko Dorić je neočekivano svladao Sašu Martinovića, a posebno je efektan bio njegov završni taktički udar. Zoran Jovanović se pobjedom nad Marinom Bosiočićem vinuo do četvrtog mjesta, a Nenad Ferčec i Ante Šarić brzo su remizirali.

Rezultati 10. kola:

Jovanović-Bosiočić 1-0, Ferčec-Šarić A. remi, Srbiš-Šarić I. 0-1, Dorić D.-Martinović 1-0, Livaić-Zelčić remi, Kožul-Kovačević B. 1-0.

Poredak prije posljednjeg kola:

Kožul 8 bodova, Šarić I. 7, Livaić 6,5, Jovanović 5,5, Dorić D. i Martinović po 5, Bosiočić i Zelčić po 4,5, Ferčec i Srbiš po 4, Šarić A. 3,5, Kovačević B. 2,5 boda.

Sutra se igra posljednje, 11. kolo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!