20:14 / 25.11.2021.

Autor: I.L./HRT

Kostelić: U Aspenu je napokon eksplodirala ta energija

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

Na današnji dan prije točno 20 godina hrvatski skijaš Ivica Kostelić ispisao je povijest u utrkama Svjetskog kupa. 

U slalomskoj utrci u Aspenu Kostelić je pobijedio prvi put u karijeri i to startajući s brojem 64. Nakon prve vožnje bio je sedmi, a u drugoj je imao najbolje vrijeme te je s 12 stotinki prednosti slavio ispred Talijana Giorgija Rocce. Kruna sezone bila je u završnici u Flachauu gdje je Ivica osvojio Mali kristalni globus u toj disciplini. O kakvom je uspjehu riječ, pokazuje podatak da Ivica i dalje drži taj rekord - nitko do danas nije pobijedio s tako visokim startnim brojem. 

- Često me pitaju koja od mojih pobjeda mi je najdraža i tako me stave u nezgodnu situaciju, kao kada roditelja pitate koje dijete najviše voli. Svaka pobjeda ima svoju priču i svaku pobjedu volim na svoj način. Međutim, pobjeda u Aspenu je ipak posebna, posebnija od drugih. U Aspenu je napokon eksplodirala energija koja se skupljala dugo godina i gorčina koja se skupljala u zadnje tri sezone, kroz koje su me ozljede držale kao životinju na lancu, povlačeći me po bolnicama, ordinacijama i sobičcima što odišu ljudskom nesrećom, dok su moje oči uvijek bile uprte u bjelinu snijega, negdje onkraj bolesničkog prozora. To je bila energija koja se nije mogla zadržati, napisao je Kostelić koji trenutačno sudjeluje u jedriličarskoj transatlantskoj utrci Transat Jacques Vabre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!